FONTOS Brutális adat érkezett Amerikából, széttépik a dollárt
 
Előfizetői tartalom

Megrántották a forintot, 410 alatt az euró

Portfolio
Három napig tartó oldalazás után csütörtökön délután különösebb hír nélkül az erősödés felé rántották meg a forintot, az euró jegyzései rövid idő alatt bő 1%-kal a 410 alatti tartományba buktak. Közben a dollár is gyengült az euróval szemben, így vele szemben a forint árfolyama 415 körülig süllyedt. Érdemes megjegyezni, hogy a forint erősödése éppen aznap történt, amikortól az MNB elkezdte a devizatartalékból biztosítani a nagyobb magyar energiakereskedő cégeknek az energiavásárláshoz szükséges devizát, illetve ma is a megemelt, 18%-os szinten tartotta az egynapos betéti tenderre felkínált kamatláb mértékét.

2022. október 20. 17:15 Megrántották a forintot, 410 alatt az euró A forint délutáni hirtelen erősödése a 408-as régióban megállt, pont ott, ahonnan 404-ig erősödött szeptember 27-én, amikor még csak annyit jelentett be az MNB, hogy a vártnál nagyobb, 125 bázispontos kamatemelést...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái