forint euró
Deviza

Elgyengült a forint, 403 felett az euró

Portfolio
Hétfőn tovább erősödött a forint, 400 alá is benézett az euró és a dollár jegyzése is. Azonban nem tudott a lélektani határ alatt maradni a magyar deviza. Kedd reggel kezdetben megint inkább az erősödés felé mozdult a forint, azonban gyorsan jött a fordulat.

403 felett a kurzus

Az euróval szemben a 403 fölé emelkedett a kurzus, reggel még 400 alatt is jártak a jegyzések.

A dollárral szemben is a 403-as szint fölé ért az árfolyam.

A forint árfolyamának stabilitása nem meglepő annak fényében, hogy a meghatározó EUR/USD árfolyamkeresztben sem látunk nagy elmozdulásokat.

Újra 400 fekett

Délelőttre 400,7-ig emelkedett vissza az euró-forint jegyzés, ez 0,1%-kal volt magasabb a tegnapi árfolyamnál.

Megint 400 alatt

Az elmúlt percekben 399,8-ig erősödött vissza a forint, ez már 0,2%-os erősödést jelent tegnaphoz képest. A régióban a lengyel zloty 0,3%-os gyengülésben van, a cseh korona pedig minimálisan gyengült.

Marad a 18%-os kamat

Kedden is változatlanul 18%-os kamat mellett hirdette meg egynapos betéti gyorstenderét az MNB, vagyis egyelőre nem látják elérkezettnek az időt, hogy csökkentsék az irányadó rátát, hiába tudott szépen erősödni a forint az elmúlt napokban. Tegnap egyébként már több mint 5000 milliárd forintot helyeztek ela befektetők a jegybank eszközében.

Megnézte a forint a 400-as szintet, de nem tudott alatta maradni – Maradt még ereje?

Kedd reggel 402,2 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,4%-os gyengülést jelentett tegnap estéhez képest a magyar deviza szempontjából. Hétfőn napközben átmenetileg 400 alatt is járt a jegyzés, azonban nem tudott alatta maradni, egyelőre túl nagy falat volt ez a lélektani határ. Beigazolódott, amit korábban sejtettünk, hogy a 400 alatti euróárfolyamhoz még további lökésre lenne szüksége a forintnak. Egyelőre nem tudjuk, mi hozhatna újabb ilyen impulzust, az MNB várhatóan a következő időszakban is tartja majd a 18%-os irányadó kamatot. Emellett a befektetők a szerda reggel megjelenő inflációs adatra figyelnek kiemelten, az elemzők szerint kismértékben tovább emelkedhetett októberben az áremelkedés üteme a szeptemberi 20,1%-ról. A dollárral szemben 402,4 körül járunk, míg az angol font 460,9 forintba kerül.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,2%-os gyengüléssel, a cseh korona pedig minimális erősödéssel kezdte a napot. Közben a feltörekvő piacon a török líra és az orosz rubel is fél százalékos eséssel nyitott a dollárral szemben.

Az amerikai deviza hétfőn átmenetileg paritás fölé gyengült vissza az euróval szemben, de továbbra is a lélektani szint környékén jár. Most éppen egy hajszállal a paritás alatt van, ami 0,3%-os dollárerősödést jelent estéhez képest. A japán jen és az angol font is 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

Címlapkép: Getty Images

koronavírus gyerek gyermek beteg láz getty stock
mvm-gaz-gazarak
adventi koszorú
zenehallgatás fejhallgató pihenés
gáz
whisky
fegyver-pisztoly
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Forint Euro