Előfizetői tartalom

Nagyon furcsa dolog történik a forinttal

Portfolio
A csütörtöki amerikai inflációs adat nagy változásokat hozott a nemzetközi piacokra. Ezek közül az egyik legfontosabb fejlemény, hogy az amerikai dollár azóta látványos lejtmenetben van. Ez átmenetileg erősítette a forintot is, azonban pénteken gyengült a hazai fizetőeszköz. Ez a gyengülési folyamat meglehetősen furcsa a nemzetközi piaci folyamatok tükrében, ezért elképzelhető, hogy magyarspecifikus tényező áll a háttérben. Az egyik ilyen lehet akár a német parlament keményebb fellépése a Magyarországnak járó uniós források ügyében. Emellett úgy tűnik, Magyarország és Németország között komoly feszültségi pontok épültek ki. Annak fényében is különösen érdekes a forint gyengülése, hogy a magyar állampapírpiacon hatalmas hozamesés következett be pénteken.

2022. november 11. 22:23 Megosztás 405-nél ragadt az árfolyam Az euróval szembeni forintárfolyam a 405-ös szinthez tapadt az esti órákra. Ezzel a hazai fizetőeszköz ezen a héten a leggyengébb szintjén fejezte be a kereskedést. EUR/HUF árfolyamának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés