forint bankjegy huf
Deviza

Megint gyengülésnek indult a forint, 410 felett az euró

Portfolio
Erősödéssel kezdte a szerdai napot a forint az euróval szemben, először ledolgozta kedd este összeszedett hátrányát. Utána azonban a nap második felében gyengülésnek indult a magyar deviza, 410 fölé emelkedett az euró jegyzése.

Már 410 felett

Délutánra 410-ig emelkedett az euró jegyzése, ami ugyan még mindig 0,2%-os forinterősödést jelent kedd estéhez képest, azonban a délelőtt látott szintnél magasabb.

Ismét gyengül a forint

Az euróval szembeni jegyzések a 409-es szinthez közelednek. Reggel 10 óra óta van egy fokozatos értékvesztés a forintnál.

Nincs nagy mozgás a forintpiacon

Az elmúlt hetekben hozzászokhattunk, hogy igen hevesen tudott mozogni az euró-forint árfolyam, akár különösebb hír nélkül is. Ma nem ez a helyzet, pedig a Lengyelországban becsapódott rakétáról szóló hírek akár mozgathatták volna a kurzust. Az árfolyam 406-408 között mozgott eddig a mai kereskedésben, jelenleg ennek a sávnak a felső szélén található.

Marad a magas kamat

Szerdán is 18%-os kamat mellett hirdette meg egynapos betéti gyorstenderét az MNB, vagyis nem változik az irányadó kamat. Kedden változatlanul nagyságrendileg 5000 milliárd forintot helyeztek el a befektetők a jegybank eszközében.

Ráijesztett a forintra a Lengyelországban becsapódó rakéta, most próbál magára találni

Szerda reggel 407,5 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,8 százalékos erősödést jelentett kedd estéhez képest a magyar deviza szempontjából. Tegnap este a lengyel rakétabecsapódás alaposan ráijesztett a forintra is, hiszen hirtelen 415 közelébe ugrott az euró árfolyama a háború eszkalálódása miatti félelem hatására. Reggelre azonban megnyugodott a nemzetközi hangulat, most mindenki abban bízik, hogy sikerülhet elkerülni a legrosszabb forgatókönyveket. Ez pedig a forintra is kedvező hatással van, majdnem a kedd délutáni szintig kapaszkodott vissza ledolgozva az esti esését. A dollárral szemben most 392,3 körül járunk.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona egyelőre stagnál az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra szintén alig mozdult a dollárral szemben, míg az orosz rubel 0,7 százalékos erősödésben van.

A dollárban kedd este volt egy kis erősödési hullám miután a befektetők az ijedség miatt a biztos menedéket kezdték keresni. Ez azonban ugyanúgy nem tartott sokáig, ahogy a forint gyengülése sem, szerda reggel 1,0388-nál járt az euró-dollár jegyzés, ami 0,3%-kal magasabb a tegnap estinél, vagyis gyakorlatilag visszatért ugyanoda, ahol a rakétabecsapódás előtt volt. A japán jen közben 0,4 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a dollárral szemben.

Címlapkép: Getty Images

koronavírus gyerek gyermek beteg láz getty stock
mvm-gaz-gazarak
adventi koszorú
zenehallgatás fejhallgató pihenés
gáz
whisky
fegyver-pisztoly

Holdblog Medvepiaci hangulat

A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 százalék feletti...

2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Forint Euro