Visszafordulás
Deviza

Nagy hajrában van a forint a hét végén

Portfolio
Hír nélkül, alapvetően egy kedvező nemzetközi hangulatban rángatják a forintot a pénteki kereskedésben. Ennek nyomán délutánra kezdetben a 407-es szintet vette célba az euróval szembeni kurzusa, majd át is ment ezen.

Nagy hajrában a forint

Az euróval szembeni jegyzések már a 407-es szint alatt járnak. Napon belül már bő 1%-os felértékelődésben van a hazai fizetőeszköz.

Már 407-nél az euró-forint

Erősödött az elmúlt órákban a forint, a korábbi 412-es szintekről a 408-as szint alá süllyedt az EUR/HUF kurzusa.

Az EUR/USD tekintetében nagy elmozdulásokat nem látni, így a nemzetközi hangulat nem gátolja a hazai fizetőeszköz felértékelődését. A dollár ellenében pedig már a 392-es szintnél járnak a jegyzések.

Össze-vissza rángatják a forintot

Nehéz más okot találni a forint össze-vissza rángatása mögött, mint az alacsony likviditást, hiszen most éppen percek alatt 412-ről 408 közelébe hullott az árfolyam, majd 409 fölé visszatolták.

hufosszevissza221118

Újabb éles fordulat a másik irányba

A reggeli hirtelen gyengülés után az utóbbi percekben hirtelen forinterősödés történt. Feltehetően alacsony a forgalom és egy-egy nagyobb ügylet akár 1-2 egységgel is elmozdítja az árfolyamot, mert piacmozgató jelentőségű hírekről nem tudunk. Az euró jegyzései így 410 közelébe visszasüllyedtek, a dolláré 395,7-ig.

hufujabb15perc221118

Éles fordulat történt reggel a forintnál

Az elmúlt napokban stabilizálódott az 1,04 körüli szinten a világ legfontosabb devizapárja, az euró/dollár, ami nem véletlen, mert a megelőző napok nagy menetelése után lényegében elakadt az árfolyam a 200 napos mozgóátlagnál.

eurusdregg221118

A paritás felett stabilizálódó euró/dollár elvileg kedvező lenne a feltörekvő piaci devizák között a forintnak is, mert a dollár gyengülését jelzi, de mégsem ezt látjuk az elmúlt napokban a forint euróval szembeni árfolyamában. Ebben az ukrajnai fejlemények mellett az EU-pénzek folyósításával kapcsolatos kilátások dominánsak most. Tegnap 6 egységnyi azonnali forintesést váltott ki az, hogy az EP illetékes képviselői kimondták: nem elégséges a magyar kormány által tett 17 féle korrupcióellenes és közbeszerzési vállalás ahhoz, hogy az Európai Bizottság nyugodt szívvel törölje a 7,5 milliárd eurónyi felfüggesztési javaslatát a Tanács felé, így lényegében valamekkora felzárkóztatási forrásunk felfüggesztése nagy esélyű forgatókönyv. Ezzel együtt biztató hír, hogy a helyreállítási programunk brüsszeli elfogadása is abszolút benne van a pakliban, a legfrissebb információk szerint november 30-án történhet ez meg a Bizottság részéről és december 6-án a Tanács részéről.

Mindezen fejlemények után ma reggel a forint 411 felettről erősödni kezdett az euróval szemben, de ez 410-nél elakadt, majd éles fordulattal visszaugrott az árfolyam 412 fölé.

hufregg15perc221118

Tegnap átmenetileg 416 közelében is járt az árfolyam, azaz annak a kereskedési sávnak a tetején, ahol korábban sokat járt az árfolyam és amit be is rajzoltunk az alábbi grafikonon vízszintes piros vonallal. Most arra kell figyelni, hogy ezen 416-os szint fölé megy-e az árfolyam, mert ha igen, akkor az kinyitja a teret a 434-es korábbi történelmi EURHUF csúcs felé.

eurhuftechregg221118

A dollár 1,04 körüli stabilizálódása, tehát a dollár gyengélkedése abszolút látszik a dollár/forint jegyzéseken, de ha a forint az euróval szemben is tudott volna erősödni, akkor még mélyebbre tudott volna süllyedni a dollár/forint is, akár a 380 körüli tartományba, ahol a 200 napos mozgóátlag jár. ma reggel a kereskedés 396,5 körül hullámzik.

usdhufreggtech221118

Címlapkép forrása: Getty Images

orbán viktor háborús veszélyhelyzet
bull vs bear
Benzinkút
Microsoft logó felhőszoftver
nyugdij-2022-nyugdijemeles-nyugdijpremium-nyugdij-utalas-2022-mikor-jon-a-nyugdij-nyugdijasok-nyugdij-inflacio-nyugdij-rezsiemeles-nyugidjrendszer-nyugdijkorhatar

Holdblog Medvepiaci hangulat

A Goldman Sachs (GS) arra számít, hogy a 10 éves amerikai állampapír-hozamok egészen 2024 végéig 4 százalék feletti...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Könyvelő munkatárs

Könyvelő munkatárs
2022. november 30.
Agrárszektor Konferencia 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
forint készpénz érme