Előfizetői tartalom

Itt a válasz, miért esett szinte megállíthatatlanul a forint – 2023 a magyar deviza éve lehet?

Sok oka volt annak, hogy az utóbbi másfél évben nem csak a forint, hanem a feltörekvő devizák többsége is komolyabb gyengülő pályán volt. Ugyanakkor könnyű lenne mindig a nemzetközi környezetet és a háborút hibáztatni ezért, az ING Bank friss elemzése éppen arra világított rá, hogy nagyobb szerepük volt a helyi tényezőknek, vagyis esetünkben a magyar fundamentumoknak és a befektetői megítélésünknek. De mi várhat ennek alapján a forintra 2023-ban? Ebben már megosztottak az elemzők, elsősorban az uniós források sorsának alakulása miatt.

Erős dollár, globális kockázatkerülés? Az elmúlt hónapokban több olyan Magyarországon kívül álló tényező is mozgatta a forint árfolyamát, melyekre nincs ráhatásunk:  A dollár erősödése, ami hagyományosan rossz hír a feltörekvő devizák számára.   A szomszédban zajló orosz-ukrán háború, mely kiemelten sújtja a régiónkat, hiszen sokkal óvatosabbak lettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés