forint
Deviza

Erőre kapott a forint

Portfolio
A nap végére erősödésnek indult a forint az euróval szemben, miután nap aránylag eseménytelenül telt. A következő napokban a nemzetközi hírek mellett a Fitch péntek esti felülvizsgálatára lesz érdemes figyelni, majd a jövő héten jön az MNB idei első kamatdöntése.

Erős maradt a forint

Este 396,3 körül jár az euró/forint árfolyam, vagyis a hazai fizetőeszköz este is erős szinteken maradt. Ezzel napon belül 0,5%-os felértékelődést mutat a közös európai devizával szemben.

Kiszivárgott: mégsem emel olyan nagyot a kamaton az EKB?

Az Európai Központi Bank döntéshozói a megbeszéléseiket ismerő tisztviselők szerint lassabb ütemű kamatemeléseket fontolgatnak, mint azt Christine Lagarde elnök decemberben jelezte. Míg az általa jelzett februári 50 bázispontos lépés továbbra is valószínű, addig a következő, márciusi ülésen egy kisebb, 25 pontos emelés lehetősége egyre nagyobb támogatást élvez - mondták tisztviselők a Bloombergnek, akik nevük elhallgatását kérték, mert az erről folytatott megbeszélések bizalmasak.

Tovább a cikkhez

Reggeli szintje alatt jár a forint

A viszonylag eseménytelen nap után erősödött a forint az euróhoz képest a délután 17 óráig. Egy reggeli, 400 forint feletti kitérő után napközben 400 forint alatt mozgott az árfolyama, majd 15 óra magasságában kezdett erősödni. 17 órakor 397,4 forinton kereskednek vele.

Erősödésnek indult a forint

A forint árfolyama délelőtt egy kicsit benézett 400 fölé, majd a lélektani szint alatt maradt napközben. Délután 15:30 körül azonban némi erőt mutatott, 398-nál is járt az árfolyam.

Nem mutat komoly kilengéseket a forint

Délután 15 óráig - egy reggeli felszúrástól eltekintve - alig mozdult a forint árfolyama: 400 alatt mozgott.

Továbbra is a 400 forintos sávban mozog az euró

Az euró árfolyama a kora délelőtti "felszúrást" leszámítva - amikor 401 forinton is járt az árfolyam - 400 forint környékén mozog.

Egy hajszállal 400 forint alatt mozog az euró

A kora délelőtti "felszúrást" követően egy kicsivel a 400 forintos lélektani határ alatt mozog az euró árfolyama.

400 forint fölé szúrt az euró

Egy hirtelen ugrással 401 forintig erősödött az euró kedd reggel 9:30 előtt.

eurhuf

Ma sem változik a kamat

Kedden is 18%-os kamat mellett hirdette meg egynapos betéti tenderét a jegybank, vagyis immár október közepe óta változatlan az irányadó kamat. Az eszköz iránt továbbra is erős az érdeklődés, tegnap több mint 7000 milliárd forintot helyeztek el a befektetők.

Még kitart 400 alatt a forint, de kerülgeti a kulcsszintet

A forint 398,6 körül járt az euróval szemben ma reggel, ez minimális elmozdulást jelentett a hétfő esti szinthez képest, vagyis gyakorlatilag stagnál a magyar deviza. A következő napokban is a 400-as lélektani határ körül ingadozhat a jegyzés, a héten elsősorban a nemzetközi hírekre lesz érdemes figyelni. Péntek este jöhet a Fitch idei első hitelminősítése, mely akár a stabil kilátás rontását is hozhatja, jövő kedden pedig az MNB Monetáris Tanácsának idei első kamatdöntő ülése lesz. A jegybank esetében most még nem számítunk a kamatkondíciók változtatására, elsősorban az ülést követő kommunikáció lehet érdekes, hogy tesznek-e utalást a 18 százalékos irányadó kamat közelgő csökkentésére. A dollárral szemben most 368,44 körül járunk, míg az angol font 449,25 forintba kerül.

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty stagnálással, a cseh korona pedig 0,1 százalékos erősödéssel kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra alig mozdult, az orosz rubel pedig 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben.

Az amerikai deviza képtelen erősödni, egyre inkább az euró mellett szól minden. Ma reggel 1,0815 körül jár a jegyzés, ami stagnálásnak felel meg. Közben a japán jen 0,2%-kal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font alig mozdult.

Címlapkép: Getty Images

tosz-1a termobárikus nehéz lángszóró mlrs rakétatüzérség tüzérség orosz ukrán háború ukrajna
medvegyev
havazás városban
pf_forint_10000_768x434px_getty-20200823
chatgpt chatrobot mesterséges intelligencia ai robot chatbot
ice vonat
david pressman
Díjmentes online előadás
Megmutatjuk hogyan tudsz kezdőként a forinttal kereskedni.
Díjmentes online előadás
Mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Senior Privát Bankár (Miskolc)

Senior Privát Bankár (Miskolc)
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
pf_forint_10000_768x434px_getty-20200823