bankjegy forint
Deviza

Ugrik a dollár, megbillent a forint Powell szavaira

Portfolio
A hétfői forinterősödést kedden délelőtt oldalazás követte, majd a Fed-elnök délutáni szavaira kissé újra gyengült és megközelítették az euróval szembeni jegyzések a 380-as szintet. Jerome Powell azt üzente, hogy a vártnál erősebb amerikai adatok miatt a Fed készen áll akár nagyobb kamatemelésekkel is reagálni, így a korábban vártnál magasabb szinten is tetőzhet majd a kamatemelési pálya. A jelzésekre a dollár ugrott, a részvénypiacok megfordultak.

Gyengült a forint, az erős dollárról szólt a mai nap

Powell szavait követően gyakorlatilag végig az erős dollár tartotta nyomás alatt a részvény- és devizapiacot egyaránt a nap hátralévő részében, nem volt ez másképp a forint esetében sem:

Az euróval szemben fél százalékos gyengülést követően végül a 379,1 forintos szinten zárt az árfolyam.

A dollárral szemben pedig 1,7 százalékos gyengülést követően a 359,3 forintos szinten zárt a jegyzés.

Nincs megállás

Powell üzenetét követően megállás nélkül erősödik a dollár: az euróval szemben már mintegy 1,2 százalékot erősödött a zöldhasú, jelenleg az 1,054-es szinteken áll a jegyzés.

Ennek következtében már a 359,2 forintos szinten áll a jegyzés a dollárral szemben.

Egy euróért pedig 379,1 forintot kell adni.

Erősödik a dollár, gyengül a forint

Az esti órákban tovább erősödik a dollár, így már a 358,4 forintos szinten áll a jegyzés.

Az euróval szemben nincs nagyobb elmozdulás, jelenleg a 378,3 forintos szinten áll a jegyzés.

Egyelőre jól tartja magát a forint

Powell szavait követően egészen a 379,6 forintos szintig emelkedett a jegyzés az euróval szemben, azóta azonban egészen a 378,1 forintos szintig erősödött vissza a hazai fizetőeszköz.

A dollár tovább erősödik, az euróval szemben már az 1,057-es szinten áll a jegyzés.

Tovább erősödik a dollár

Az amerikai jegybankelnök szavaira jelentős erősödésbe kezdett a dollár, az 1,06 áttörése után azonban egy pillanatra megtorpant. Nem tartott sokáig ez a megtorpanás, további erősödés jött, már 0,9%-os erősödésben van ma a dollár. A forint közelít a 380 felé, de drámai elmozdulást nem látunk az euróval szemben, a forint az utóbbi napokban kifejezetten ellenáll a rosszra fordult nemzetközi hangulatnak.

Ugrik a dollár, megbillent a forint Powell szavaira

Jerome Powellnek a Szenátus banki bizottsága előtti meghallgatásán elmondott üzeneteire a dollár 1,0650 körülről 1,06 alá ugrott az euróval szemben, a részvénypiacok lefordultak, és mindezekkel párhuzamosan a forint is gyengült kicsit. Az euró jegyzései 379 fölé emelkedtek, a dolláré 357 fölé.

eurusddu230307
eurhufeste230307
usdhufeste230307

Kemény jelzést küldött Jerome Powell, veszik a dollárt

A Federal Reserve-nek valószínűleg a vártnál nagyobb mértékű kamatemelésre lesz szüksége a közelmúltbeli erős adatokra reagálva, és kész nagyobb lépésekben lépni, ha a beérkező információk összessége arra utal, hogy keményebb intézkedésekre van szükség az infláció megfékezéséhez - mondta Jerome Powell Fed-elnök kedden amerikai törvényhozóknak.

Tovább a cikkhez

Kimozdulni látszik a holtpontról

A forint a gyengülés felé mozdulhat ki a holtpontról, legalábbis kedd délelőtt abba az irányba indult. A 377,8-as euróárfolyam 0,2%-kal magasabb a tegnapinál, vagyis egyelőre azért korai lenne temetni a magyar devizát, de felfelé mozdult az árfolyam. A nap második felében Jerome Powell Fed-elnök kongresszusi meghallgatása tartogathat izgalmakat a devizapiacon.

Merre tovább forint? Lehet még benne innen erő?

Kedd reggel 376,8 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális, 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. A forint tegnap próbált eltávolodni a 380-as szinttől, egyelőre az a nagy kérdés, hogy alatta tud-e maradni, illetve mennyi erő lehet még benne. Az utóbbi hetek piaci mozgásai inkább arra utaltak, hogy a jelenlegi szint környékén már kifulladhat a magyar fizetőeszköz ereje. A következő időszakban a szerda reggel megjelenő februári inflációs adat lehet hatással a forint árfolyamára, az elemzők várakozásai szerint a januári 25,7 százalékos csúcs után már csökkenhetett az áremelkedés üteme. A dollárral szemben most 352,4 körül járunk, míg az angol font 425 forintba kerül.

A forint legközelebbi versenytársai közül a lengyel zloty szintén minimális erősödéssel, a cseh korona pedig stagnálással kezdte a napot. A feltörekvő piacon a török líra és az orosz rubel is csak jelképes elmozdulást mutat egyelőre.

Egyelőre az euró-dollárban sem látszik nagy elmozdulás ma reggel, továbbra is kicsivel 1,07 alatt jár a jegyzés, a jelek szerint innen további hírek kellenek, hogy kilendítsék bármelyik irányba. A héten az amerikai munkaerőpiaci adatokra figyelhetnek a befektetők, melyek hatással lehetnek az árfolyamra. A japán jen 0,2%-os erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg az angol font 0,4%-kal erősödött reggel.

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1473748773
hőhullám, Anglia, forróság, London
berlin
GettyImages-1473939936
Fehéroroszország
GettyImages-1476747576
eső

Holdblog Whatever it takes!

- Baj van a bankokkal! - Honnan tudod? - Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. - De miért esik? - Mert baj van a bankokkal.... The...

Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Portfólió menedzser

Portfólió menedzser
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
forint euró