forint huf
Deviza

Hatalmas pofonokat kapott ma a forint, este kezd magához térni

Portfolio
Csúnyán ütik ma a forintot. Reggel erősödés látszott, 390 alatt kezdett, de dél környékére már 396-ra ugrott a jegyzés, ilyen gyenge utoljára február elején volt a forint. Délután megjárta a 400-as szintet is az euróval szemben, ami január közepe óta nem látott mélypont. A dollár ralizik az euróval szemben, a forinttal szemben 380 felett a jegyzés, 3 havi mélyponton a forint az amerikai devizával szemben. A részvénypiac mellett a devizapiacra is jelentős hatással van, hogy az amerikai bankok mellett már az európai pénzintézetekkel kapcsolatos aggodalmak is erősödnek, különösen a Credit Suisse miatt, ennek hatására erősödik ilyen látványosan a dollár is az euróval szemben. A hazai piacok kapcsán azonban fontos kiemelni, hogy a magyar tőzsde ma zárva tart, az alacsonyabb likviditás következtében pedig a szokásosnál jelentősebb elmozdulásokat tapasztalhatunk a forint esetében is.

10 körül ismét erőre kapott a forint

Este 10 óra körül váratlanul újult erőre kapott a forint: miközben az elmúlt egy órában folyamatosan kúszott 397 felé, pár perc alatt 395,95-re erősödött a forint az euróval szemben.

Közelítünk a 397 felé

Továbbra is szépen lassan gyengül a forint: ma este fél 10-hez közelítve ismét 397 magasságában járunk. Jelenleg 396,68 forintot kell adni egy euróért.

396 fölött

Ma újra átlépte a forint a 396-ot az euróval szemben, a magyar fizetőeszköz lényegében 8 óra óta ismét stabilan gyengülő pályára állt.

Kacsingatunk a 396 felé

Egyelőre úgy néz ki, tartós trendfordulóról nem lehet beszélni: 20 óra 40 perc körül elindult 396 felé a forint, de nem lépte még át ezt a vonalat.

Jelenleg 395,93 forintot kell adni egy euróért, ez a mai nap kezdete óta 1,58%-os gyengülést jelent.

395

8 órához közelítve ismét erősödni kezdett a forint (a néhány órával ezelőtti állapothoz képest legalábbis), egészen 395,32-ig menetelt az euróval szemben. A hangulatnak valószínűleg az tett jót, hogy a svájci kormány tárgyalást kezdett a Credit Suisse stabilizálására.

A mai nap egészét tekintve azonban a hazai fizetőeszköz még mindig érezhető mínuszban van: 1,46% a gyengülés az euróhoz képest.

(Átmenetileg?) stabilizálódtunk 398 körül

18:30 és 19 óra közt alaposan megrángatták a forintot: a magyar fizetőeszköz 400 fölött és 397 körül is járt. Most úgy néz ki, egy ideje nyugodtabb a helyzet: 398 körül stabilizálódott a forint az euróhoz képest.

Ma a magyar deviza eddig 2,17%-ot gyengült az euróhoz képest, 398,2 a mostani árfolyam.

Ismét 400 alatt

Ma 18:35 körül megmozdult a forint: most éppen erősödésnek lehetünk szemtanúi, melynek következtében ismét 400 alatt van a magyar deviza az euróhoz képest.

A mai nap viszont még így is 2,2% a mínusz, 398,08 forintot kell most adni egy euróért.

Visszamentünk 400 köré

Ma 17:20 körül 402 magasságában is járt az euró / forint kereszt, nem sokkal ezután enyhén erősödni kezdett a magyar fizetőeszköz.

A mai kereskedésben így is 2,76%-ot romlott a magyar deviza az egységes piac devizájához képest, most 400,5 forintot kell adni egy euróért.

Sorra kapja a pofonokat a forint: kiderült, hogy miért zuhant ma össze

A feltörekvő piaci devizák közül a forint esett a legnagyobbat a Bloomberg napközbeni beszámolója szerint, mivel a BNP Paribas a forint gyengülésére játszó pozíció felvételét ajánlotta az ügyfeleknek. A forint esésében szerepet játszik, hogy az alacsony hazai likviditás (a mai munkaszüneti nap) miatt könnyebben mozdul az árfolyam, a nemzetközi befektetői hangulat kifejezetten rossz, mindeközben a forint gyengülésére játszó pozíciót adott ki egy bank.

Tovább a cikkhez

Új célárfolyam érkezett

A forint esésében szerepet játszhat, hogy a BNP Paribas francia bank új célárfolyamot adott ki az euró/forintra. A bank szakemberei szerint a forintnak gyengülnie kell az euróval szemben, a célárfolyamuk pedig 415.

401,5

Folytatódik a forint vesszőfutása, 401,5-nél járunk. A forint csak ma 3%-ot esett az euróval szemben.

Esik a forint a zlotyval szemben

A forint a lengyel zlotyval szemben is érdemben esett, ami mutatja a hazai deviza alulteljesítését a felzárkózó térségben.

400 felett

Az euró/forint a 400-as szint felett van, ami 2,7%-os esés. Utoljára január közepén volt ilyen gyenge a hazai deviza. A dollárért 380 forintot kell fizetni, ami 4,7%-os gyengülés egy nap alatt. A dollárért utoljára január elején kellett 380 forintot adni.

Szétverték a forintot! Itt a 400-as euró!

Ma reggel még 390-es szint alatt volt az euró/forint kurzus, délután viszont elérte a 400-as lélektani határt a hazai deviza. Az amerikai Silicon Valley Bank csődje nagy port kavart a nemzetközi piacokon, a forint pedig a rossz hangulatban kifejezetten jelentősen gyengül.

Tovább a cikkhez

Továbbra is 400 közelében

Az euróval szemben már a 399,7-es szinten áll a jegyzés, a napon belüli csúcs a 399,9-es szinten volt, így tehát nem törte még át a lélektani szempontból is kulcsfontosságú szinten az árfolyam.

Már 399 felett az euró

Megállás nélkül gyengül a forint a délutáni órákban, már a 400-as szint közelében van a jegyzés.

eurhuf0315

Közel kéthavi mélyponton a hazai fizetőeszköz

Az euróval szemben már egészen a 398-as szintekig gyengült a forint,

a dollár szemben már csaknem 4,2 százalékot vesztett értékéből a hazai fizetőeszköz, jelenleg a 378-as szinten áll a jegyzés.

Ismét gyengül a forint

Az euróval szemben már ismét a 397-es szint közelében áll a forint.

A dollárral szemben is gyengül a hazai fizetőeszköz, már 376 forint közelében áll a jegyzés.

Hirtelen erősödés

Pillanatokon belül, szokatlanul gyorsan 398-ról egészen 393,5-ig erősödött a forint, majd 394 felett stabilizálódott a jegyzés.

Mindeközben az euró/dollárban nincs nagy mozgás, ami esetleg indokolhatna egy ilyen fordulatot.

398-nál is járt

A forint megjárta a 398-as szintet is az euróval szemben, majd ezt követően 397 alá kapaszkodott. A nemzetközi hangulat továbbra is negatív, a forint pedig kifejezetten sérülékeny a régiós devizák körül, a 18%-os irányadó kamat ellenére is.

Már 397 felett az euró

A délutáni órákban is folytatódik a hazai fizetőeszköz gyengülése, az euróval szemben már a 397 forintos szintet is áttöret a jegyzés.

A dollárral szemben pedig 3,5 százalékos gyengülést követően már a 376 forintos szinten áll a jegyzés.

Nincs erő a forintban

Délután 1 órához közeledve is 396-os szint környékén mozog a forint az euróval szemben, a dollárért majdnem 374 forintot kell adni. Utóbbi közel 3%-os esés napon belül.

A dollár megállíthatatlan

A dollár átvitte az 1,06-ot is, már 1,059 a jegyzés az euróval szemben, 1,3%-os a dollárerősödés ma. A forint a dollárral szemben már 3%-ot esett, 373 fölött a jegyzés. A forint az euróval szemben is gyengül, ismét 396 környékén jár a jegyzés, 1,6%-ot esett ma a forint.

Már 396

Nincs megállás a forint esésében, már 396-nál jár a jegyzés az euróval szemben. Tegnaphoz képest ez 1,6%-os visszaesést jelent. Reggel még 390 alatt kezdett a forint, de tisztán látszik, hogy a magyar deviza mennyire kitett a rossz nemzetközi hangulatnak: tegnap este az enyhüléssel erősödni tudott, de ma a bankok miatti aggodalom felerősödésével ismét gyengül. A dollár ralizik, 1,062 a jegyzés az euróval szemben, a forinttal szembe átvitte a 372-t is, ami három havi mélypontot jelent.

Több mint 1% gyengülés

Már több mint 1%-ot gyengült a forint ma az euróval szemben, 394 felé közelít a jegyzés. Nagyon rossz ma a hangulat, az európai piacok 2-3%-os mínuszban, a dollár erősödik. Komoly ellenszélben kell tehát ma helytállnia a forintnak, de nem kizárt, hogy nap végére már 400-as szint környékén lesz. Ma erős a forgalom, az európai piacok nyitva, az amerikai délután nyit.

Át is vitte

Nem jelentett akadályt egy másodpercre sem a 393-as szint, a forint pikk-pakk átvitte az euróval szemben, már 392 forint 30 fillérbe kerül egy euró. A dollár erősödik veszettül, 1,066 már a jegyzés az euróval szemben. A forint dollárral szembeni jegyzése pedig a 370-et közelíti, ahol a minap is járt már.

Centikre a 393

Tovább gyengül a forint, már 382,9 környékén járunk az euróval szemben, centikre a 393. Rossz a hangulat ma a tegnapi korrekció után, az európai tőzsdék meredeken esnek, a dollár erősödik.

Már a 393 is közel volt

Fél százalékos gyengülésben már a forint, 391 forint 70 fillérbe kerül most egy euró. Nincs jó napja a magyar devizának. A dollár tovább erősödött az euróval szemben, átvitte az 1,07-et fentről, ez sem tesz jót most a forintnak. Alapvetően rossza nemzetközi hangulat, az európai tőzsdék a tegnapi emelkedés után ma csúnya esésben vannak.

Újabb neves közgazdász figyelmeztet: azonnal leállhat a Fed kamatemelése a bankcsődök miatt

Mark Zandi, a Moody's Analytics vezető közgazdásza úgy véli, hogy a Federal Reserve valószínűleg nem fog kamatot emelni a márciusi ülésén, mivel a közelmúltbeli bankcsődök körül rengeteg a bizonytalanság - írja a CNBC. Korábban a Goldman Sachs is a kamatemelések márciusi leállítását prognosztizálta, a piac azonban 25 bázispontos emelést áraz jövő hétre.

Tovább a cikkhez

Zsiday: mint egy tömött diszkóban, a forinttal spekulálók is próbálnak az ajtóhoz közel állni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist március 15-i különkiadása. Továbbra is elképesztő hullámokat ver világszerte és itthon is a Silicon Valley Bank pénteki csődje, a kialakult helyzet pedig nagyon sok kérdést vet fel a globális gazdasági környezettel és a magyar makropályával kapcsolatban is. Ezért meghívtuk a műsorba Zsiday Viktort, a Citadella alap portfóliókezelőjét, hogy több témáról is kérdezzük, köztük arról, hogy kapunk-e most egy pénzügyi válságot a nyakunkba, vagy hogy az amerikai bankcsőd hírére miért szakadt be a forint még a régiós valutákhoz képest is. A gyorsan változó gazdasági környezet miatt fontos kiemelni, hogy a műsort március 14-én fél kettőkor rögzítettük.

Tovább a cikkhez

Megint 390 felett

A forint gyengülésbe fordult, ahogy nő a kereskedési forgalom Európában. Most 0,2%-os gyengülést látunk az euróval szemben, 390 fölé került a jegyzés ismét. A dollár erősödésbe kapcsolt az euróval szemben, ez ma nem tett jót a forintnak, a dollárral szemben már 364 felett a forint.

Kiszivárgott: az EKB-t nem hatotta meg a bankcsőd, tovább durvulnak a héten

Az Európai Központi Bank a bankrendszerre nehezedő nyomás ellenére kitart az 50 bázispontos emelés mellett holnap, mivel az inflációt továbbra is túl magasnak értékelik, és a következő évekre is tartósan magas inflációval számolnak – írja a Reuters központi banki forrásokra hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Már most komoly mozgások vannak

Még ki sem nyitott az európapi piac, mégis megrángatták a forintot az imént: 391-ig is felszúrt az EURHUF, majd visszajött szinte azonnal 390 alá. A magyar nemzeti ünnep ellenére nem számíthatunk ma sokkal nyugodtabb napra a devizapiacon, az európai tőzsde hamarosan kinyit, az USA pedig délután, miközben a nemzetközi környezet eleve nagyon turbulens.

Tovább erősödik a forint a nemzeti ünnepen, megint 390 alatt az euró

Erősödéssel kezdi a mai ünnepnapot a forint, tovább távolodott a 390-es szinttől. Most egy euró 388 forint 20 fillérbe kerül, ez 0,4%-os erősödést jelent, majdnem másfél egységet erősödött eddig ma a forint. A hét kifejezetten eseménydús volt, az SVB és a Signature amerikai bankok csődje miatti aggodalom a forintot 395 fölé lökte, tegnap viszont erősödésbe kezdett.

A dollár ma épp kis elmozdulással gyengül az euróval szemben, 1,07 felett a jegyzés. A dollár az előző 5 napban gyengült az euróval szemben annak hatására, hogy a befektetők jelentősen átárazták a várható amerikai kamatpályát.

A dollár gyengülése az előző hetekben jót tett a forintnak, de a bankcsődök óta alapvetően alakultak át a devizapiaci folyamatok: a bizonytalansági hatás, ami hétfő óta dollárgyengülést hozott, az nem tett jót eddig a forintnak sem. A dollárral szemben 370-ig is elment a forint a héten, most épp a 360-as szint környékén mozog, erősödés látszik eddig a reggeli kereskedésben.

A mai napon nem várunk piacmozgató jelentőségű adatközlést, a befektetők elsősorban az amerikai bankrendszerből érkező hírekre, az esetleges jegybanki nyilatkozatokra figyelhetnek. Az európai, amerikai piac ma nyitva van, így nem várhatjuk a forgalom mérséklődését a nemzetközi devizapiacokon.

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1473748773
hőhullám, Anglia, forróság, London
berlin
GettyImages-1473939936
Fehéroroszország
GettyImages-1476747576
eső

Holdblog Whatever it takes!

- Baj van a bankokkal! - Honnan tudod? - Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. - De miért esik? - Mert baj van a bankokkal.... The...

Tematikus PR cikk
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mit mutatnak a grafikonok? Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Ez is érdekelhet
forint euró