Előfizetői tartalom

Amikor még az óriási kamatemelés sem elég - szétverik a török lírát, itt az új történelmi mélypont

Portfolio
Szerdán megint 370 alá erősödött a forint az euróval szemben, innen legutóbb már nem tudott jelentősen eltávolodni. Kérdés, hogy most sikerülhet-e nagyobb lendületet vennie, ez rövidtávon elsősorban a nemzetközi hírektől és a Fitch pénteki bejelentésétől függhet. A mai nap devizapiaci sztorija viszont a líra zuhanása. A mai kamatemelés előtti napokban a líra óvatosan erősödgetett, reagálva arra, hogy az új jegybankelnöktől határozott szigorítást vártak a befektetők. A kamatemelés mértéke azonban elmaradt a várakozásoktól, ezért csúnyán szétcsapják a lírát.

2023. június 22. 14:44 Megosztás Már a 24,5-öt közelíti Tovább esik a török líra, már 24,5 környékén jár a jegyzés a dollárral szemben. Ez már csaknem 4%-os esést jelent. USD/TRY árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés