Előfizetői tartalom

Devizakereskedő: előbb lesz 400 az euró, mint újra 370

Nem volt különösebb oka a forint elmúlt napokban látott meredek esésének, igazából „most került a helyére” a magyar deviza – mondták devizapiaci szakemberek a Portfolio kérdésére. Persze a mélyben több ok is van, amik már eddig is a forint gyengülését indokolták volna, csak az extrém magas kamat ellensúlyozta azokat.

Hirtelen szálltak bele páros lábbal a forintba

Napok óta az látszott, hogy a forint fokozatosan, kis lépésekkel gyengült az euróval szemben, majd az elmúlt két napban komolyabban beleadtak a magyar devizába. Az utóbbi egy hétben 3,3 százalékot esett a fizetőeszközünk, az év eleje óta azonban még így is 4 százalékos erősödésben vagyunk. A mostani gyengülés azt is jelenti, hogy több mint három hónapja, március végén volt utoljára a jelenleginél magasabban az euró árfolyama.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A forint a régióban is alulteljesítőnek számított az elmúlt napokban, hiszen a lengyel zloty 0,8 százalékkal, a cseh korona pedig 0,6 százalékkal gyengült az euróval szemben. Ez azt mutatja, hogy

most nem lehet egyértelműen nemzetközi okokra visszavezetni a forint esését, amögött hazai tényezők is állhatnak.

Nagyot esett hirtelen a forint

  • Mi történt?
  • Sorakoznak a negatív tényezők
  • 370 vagy 400?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés