Előfizetői tartalom

Csúnya hetet zárt a forint, nagyon alulteljesített

Portfolio
Óriási változást hoztak a csütörtök délutáni fejlemények az euró/dollár árfolyamban a vártnál jobb amerikai GDP-adat és a vártnál puhább hangvételű EKB-üzenetek miatt, így estére 1,10 alá bukott a legfontosabb devizapár árfolyama, a durva dollárerősödés pedig a forint piacán is éreztette hatását. Aztán pénteken hajnalban a japán jegybank nagy meglepetést okozott a hozamgörbe-kontroll politikájának érdemi módosításával, ez pedig a globális befektetői hangulatot is rontotta, továbbra is erősen tartva a dollárt. Ezek miatt délelőtt a forintot megint ütni kezdték és rövid idő alatt 385 fölé ugrott az euró, illetve 351 fölé a dollár árfolyama. Ez azt jelenti, hogy július 10. óta a leggyengébb szintjére ért a forint mindkét fő devizával szemben. Lassú visszaerősödés után estére újra leszakadóban a magyar valuta.

2023. július 28. 21:25 Megosztás Gyenge hetet zár a forint Összességében elmondhatjuk, hogy ez nem a forint hete volt. A főbb devizákkal szemben, mint az euró valamint a dollár, jelentős leértékelődést szenvedett el a hazai fizetőeszköz, előbbivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés