FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Már "csak" 9 éves mélyponton a magyar áramfogyasztás - Mi áll a háttérben?

Augusztusban is folytatódott a bruttó villamosenergia-felhasználás csökkenése Magyarországon, így már 15 hónapja tart az eső trend.

Az utolsó nyári hónapban a hazai villamosenergia-rendszerben a bruttó felhasználás 2,8%-kal volt alacsonyabb, mint 2022 augusztusában, vagyis a visszaesés mértéke csökkent a korábbi hónapokhoz képest.

111

Erre utal az is, hogy bár a felhasználás az adatot közlő átvitelirendszer-irányító Mavir által várt értéknél (3786,55 GWh) még mindig több mint 8%-kal kisebb, a korábbi hónapokban ugyanakkor 10%-ot messze meghaladó negatív eltérések voltak jellemzőek.

222

A képet árnyalja, hogy a felhasználás már az összevetés alapját képező 2022 augusztusában 2,7%-os mínuszt mutatott a megelőző év hasonló időszakához képest. Ezzel együtt, a bázisadatokat is figyelembe véve is

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés