Előfizetői tartalom

Megütötték a forintot, de jót tettek neki a brüsszeli bejelentések

Portfolio
Csütörtökön a stabil kezdés után esni kezdett a forint az euróval szemben és a régiós devizák is megbillentek. A vártnál alacsonyabb eurózónabeli inflációs adatok felerősítették a piaci spekulációt, hogy az EKB hamarabb kezd kamatvágásba, ami miatt megütötték az eurót. A délutáni kereskedésben még tovább esett a forint, az euró jegyzései így 381 felett is jártak, aztán csapkodás, majd erősödés következett az EU-s pénzekkel kapcsolatos brüsszeli fejlemények hatására. Ennek oka, hogy az eddig várt 5,5-6,5 milliárd euró helyett 10 milliárd euró kohéziós forrás is felszabadulhat a gyakorlatban a következő hetekben Magyarország számára.

2023. november 30. 21:11 Megosztás 380-nál stabilizálódott a forint, kitartóan erősödik a dollár A forint az euróval szemben az esti kereskedésben 380-nál stabilizálódott, így a napon belüli esés egy részét ledolgozta. Közben a dollár kitartóan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés