Előfizetői tartalom

Új mélypontra ütötték a forintot!

Portfolio
A keddi határozott gyengülés után szerdán próbált visszaerősödni a forint az euróval szemben, amit segített volna a kedvező külpiaci hangulat és a dollár gyengülése is, de a gyakorlatban ez mégsem történt meg, és a kora esti órákra új háromhavi mélypontra ütötték 387 feletti árfolyam mellett. A dollár árfolyama 355 fölé lendült. A forint esésében a tegnap is ismert okok (élénkülő jegybanki kamatcsökkentési várakozások, kormányzati tervek a vállalati és lakossági hitelállomány és új hitelek referenciakamatának változtatására, kitört a háromszögből az árfolyam) mellett az is szerepet játszhat, hogy a mai szlovák-ukrán megállapodás alapján egyedül maradhat Magyarország az EU-tagok között abban, hogy továbbra is ellenzi az ukrajnai támogatási programot a közös uniós költségvetésből, ami befektetői szempontból is nyugtalanító lehet.

2024. január 24. 22:25 Megosztás Háromhavi mélyponton éjszakázik a forint Nem volt az esti kereskedésben érdemi mozgás a bankközi forintpiacon, így az éjszakát háromhavi mélyponton tölti a magyar fizetőeszköz az euróval szemben 387,5 körül....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés