Előfizetői tartalom

Öthavi mélypontról kapaszkodik a forint

Portfolio
A vártnál nagyobb, 100 bázispontos keddi kamatvágás után öthavi mélypontra, 394-ig esett a forint az euróval szemben szerdán, amiben régiós átsúlyozás is lehetett a lengyel EU-források kiszabadítása miatt, aztán csütörtökön reggel erősödni kezdett a forint, de hirtelen esésbe váltott és 394,5-nél újabb öthavi mélypontra bukott. Ebben szerepe lehetett Matolcsy György jegybankelnöknek egy csütörtöki eseményen elmondott kemény, a gazdaságfejlesztési minisztert támadó szavainak is. Estére megnyugodott a piac, Orbán Viktor miniszterelnök pedig azt mondta: a jegybank függetlensége szent és sérthetetlen.

2024. február 29. 18:37 Megosztás Erősödés este Csütörtök este újra 393 alá került az euró/forint kurzus, ezzel a hazai deviza ledolgozta a mai esését. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok, indexek, árutőzsdei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés