Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Portfolio
Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében.

Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

A hitelminősítői döntés előtt már kapaszkodott

A mai erősödés sem volt elég ahhoz a forint számára, hogy az euróval szembeni árfolyama áttörje a 392-es szintet. Összességében viszont jól zárta a hetet, 3 egységet csökkent az EUR/HUF kurzusa. Az S&P döntésével kapcsolatos piaci várakozások is segítették a hazai fizetőeszközt.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról

A hitelminősítő előzetes közzétételi naptárjának megfelelően a Standard and Poor's péntek este megjelentette értékelését Magyarország adósbesorolásáról és véleményt mondott a magyar gazdaság folyamatairól, kilátásairól. Ezek szerint változatlanul BBB mínusz kategóriában hagyta a besorolást, és a kilátáshoz sem nyúlt, az továbbra is stabil.

Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról

392 felé kanyarog

Késő délutáni órákban lassú, de biztos erősödés látható a forint piacán, az esti órákhoz közelítve lehet, hogy eléri hamarosan a 392-es szintet az euróval szemben. 392,167 forintot kell adni jelenleg egy euróért, a dollár 366,71.

Stabil az árfolyam

Továbbra sincsenek nagy mozgások a devizapiacokon, így a forintban sem látunk kilengéseket. Az euróval szembeni árfolyam továbbra is a 392,70-es szint környékén jár.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Egyébként az egész hetet kis kilengések jellemezték az euró-forint árfolyamában, de összességében eddig erősödést mutat a héten a hazai fizetőeszköz.

A vártnál magasabb az amerikai infláció

Márciusban a vártnál magasabb volt az infláció a Fed preferált mutatója, a személyes fogyasztási kiadások indexe szerint.

A vártnál magasabb az amerikai infláció

Nem enyhül a nyomás a japán jenen

Kamatdöntő ülést tartott magyar idő szerint ma hajnalban a japán jegybank, amelyen a várakozásoknak megfelelően nem emelt a kamaton. A jenen továbbra is nagy a nyomás: a várakozások szerint a Fed és a BoJ közti kamatkülönbözet sokáig fennállhat, mivel az amerikai infláció a várakozásoktól eltérően nem akar mérséklődni, ez pedig jelentős nyomást helyez a jenre. A fontos teccnikai szint 160-nál van a dollárral szemben, ami felé araszolgat is a jen, napról-napra megdönti a 30 éves mélypontot a dollárral szemben. Most épp 156 környékén jár a jegyzés.

Rángatják a forintot

Az euróval szembeni árfolyama ma nagyon szűk sávban ingadozik. Az EUR/HUF jegyzések a 329-393-as szint között járnak.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Kisebb gyengülés

Az EUR/HUF jegyzése a 393-as szinten billeg, a dollár-forint árfolyama pedig a 366,18-as szinten van.

Begyújtotta a rakétákat a forint

Az EUR/HUF jegyzése már a 392,39-es szinten áll, a dollár-forint árfolyama pedig a 365,63-as szintig szúrt le.

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az euróval szemben a csütörtöki záróérték közelében, a 392,82-es szinten mozog jelenleg a jegyzés.

Az USD/HUF kurzusa tegnap délután már a 370-es szint közelében is járt, ezt követően azonban gyorsan magára talált a forint, és kéthetes csúcsra erősödött estére a zöldhasúval szemben. Jelenleg a 366,16-os szinten áll a jegyzés.

Az amerikai GDP adat hatására először erősödni kezdett a dollár, ezt követően azonban élesen gyengülni kezdett az amerikai fizetőeszköz, ennek következtében a jegyzés egyre inkább felfelé kezd eltávolodni a fontos 1,07-es szinttől, ez pedig a forintnak is segíthet a következő napokban. Az EUR/HUF kurzusa jelenleg az 1,073-as szint közelében mozog.

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF