Előfizetői tartalom

Meglepte az elemzőket is az orosz ipar lassulása

MTI
Oroszországban az elemzők által várt gyorsulás helyett lassult az ipari termelés növekedése áprilisban éves összevetésben az orosz statisztikai hivatal közlése szerint. Az ipari termelés növekedése 3,9 százalékra lassult áprilisban a márciusi 4 százalékról. Elemzők azzal számoltak, hogy növekedése 4,2 százalékra gyorsul. Az ipari termelés februárban 8,5 százalékkal, januárban 4,6 százalékkal nőtt éves összevetésben.

Az idei első négy hónapban 5,2 százalékkal nőtt az ipari termelés a tavalyi év azonos időszakához képest. Áprilisban egyebek között a bányaipari termelés éves szinten 1,7 százalékkal csökkent a márciusi 0,4 százalékos növekedés után. Különösen jól teljesített a feldolgozóipar, az ágazati termelés növekedése 8,3 százalékra gyorsult a márciusi 6 százalékról....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés