Portfolio signature

Jó hírt kapott a forint, de lehet, hogy ez sem lesz elég

Portfolio
A vasárnapi francia választási eredmény hatására javulni kezdett a befektetői hangulat Európában, ennek köszönhetően pedig az euró is jelentős erősödéssel indította a hetet a dollárral szemben, ami a forintra is kedvező hatással volt. Az EUR/HUF jegyzése azonban továbbra sem tudott kitörni a sávozásból, délutánra pedig a nap eleji erősödés jelentős részét is elvesztette már a forint. Éppen ezért megnéztük, hogy mi várhat a magyar fizetőeszközre a következő napokban.

Múlt heti elemzésünkben már említettük, hogy egy 4 forintos sávban, 394 és 398 között mozgott az EUR/HUF jegyzése az elmúlt hetekben, hétfő délelőtt pedig meg is próbált kitörni ebből a sávból a forint árfolyama lefelé, sikertelenül:

eurhuf0701

A hétfő délelőtt látott forinterősödését elsősorban az támogatta, hogy az euró a vasárnapi francia választás eredményeinek hatására erőteljesen képes volt visszaerősödni a dollárral szemben, emellett pedig az európai befektetői hangulat is látványosan javult.

eurusd0701

Az EUR/USD esetében technikai szempontból a következő napok legfontosabb kérdése az lesz, hogy visszatölti-e az árfolyam a hétfői nyitó rést az 1,072-es szinteken, amennyiben igen, úgy akár tovább is erősödhet a dollár, egészen az első támaszig, az 1,0675-ös szintig.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés