Portfolio signature

Összejött a bravúr a forintnak, de rázós napok következnek!

Portfolio
Június közepe óta egy 4 forintos sávban, 394 és 398 között mozgott az EUR/HUF jegyzése, ebből a sávból már többször is megpróbált kitörni az árfolyam mindkét irányba, azonban ez egészen csütörtökig nem sikerült. A forint fontos szinteket szakított át a mostani erősödés során, megnéztük, hogy mi mozgatja most az árfolyamot, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy meddig erősödhet még a magyar fizetőeszköz.

A forint árfolyama a hét elején egyszer már megpróbált lefelé kitörni a 394 és 398-as szintek közötti sávozásból, sikertelenül. Csütörtökön azonban megtörtént a sikeres kitörés, ezt követően pedig már a 392,5-ös szintek közelében mozog az EUR/HUF jegyzése.

eurhuf0705

Az erősödést elsősorban az támogatta, hogy a pozitív kommentárok és gazdasági adatok hatására ismét erősödtek a szeptemberi kamatvágással kapcsolatos várakozások Amerikában, ez pedig a dollár gyengülése miatt feltörekvő piaci deviza révén kedvezett a forintnak is. A dollár gyengülésével kapcsolatban azonban fontos kiemelni egy másik tényezőt is, mégpedig az euró erősödését, miután a francia előrehozott választások múlt vasárnapi első fordulóját követően nőni kezdett annak a valószínűsége, hogy nem szerezhet abszolút többséget most vasárnap a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés.

eurusd0705__

A mostani erősödéssel ugyan összejött a bravúr a forintnak, de a következő napok rázósan alakulhatnak majd a magyar fizetőeszköz számára (is), főként az imént említett francia választási eredmények következtében, ugyanis ha vasárnap mégis sikerülne le penéknek abszolút többséget szereznie, úgy ismét nyomás alá kerülhetnének az európai eszközök, ezáltal pedig a forint is.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Miért jöhetnek rázós napok a forint piacán?
  • Milyen technikai szintekre érdemes figyelni jelenleg?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés