Visszavesz ingatlanvásárlásaiból a világ legnagyobb állami alapja

2019. február 8. 08:22    
nyomtatás
 
Mintegy 25 milliárd dollárja van a norvég állami alapnak ingatlanokban világszerte, de a magas ingatlanárak miatt az alap úgy döntött, hogy visszavesz ingatlanvásárlásaiból és azok portfólión belüli arányát is csökkenti - írja a Bloomberg.


Az ezermilliárd dollárt kezelő állami alap döntése szerint a mostani 7%-ról 3-5% közé vágná az ingatlanbefektetések arányát a portfólión belül. Az alap egy ideje már szenved az ingatlanvásárlással, ugyanis a világszerte magas árak miatt nehezen talál jó áron megvehető ingatlant.

Éppen ezért a jövőben nem a közvetlen ingatlanvásárlásokban gondolkodnak, hanem olyan ingatlancégek részvényeinek megvételén, amelyek tőzsdén forognak. Az alap ugyanakkor nem szeretné a már meglévő, 25 milliárd dollárt kitevő ingatlanportfólióját leépíteni.

Az alap olyan frekventált helyeken rendelkezik ingatlanokkal, mint a Times Square, a londoni Regent Street vagy a Champs Elysees.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium