40 milliárd dollárt költöttek az oroszok a nagy bankmentésre, úgy tűnik, szinte hiába

2019. február 12. 09:28    
nyomtatás
 
Számottevően kevesebbet tervez visszaszerezni a három becsődölt nagybanktól az orosz kormány az állami "rossz bank" segítségével, mint eleinte tervezték - értesült a Reutersanonim forrásokból.


40 milliárd dollárnyi összeget költött az orosz kormány az Otkrityije, a B&N és a Promsvjazbank megmentésére 2017 óta, azzal számoltak, hogy az összesen 2000 milliárd rubelnyi (30,45 milliárd dollár) eszközük 40-60%-át vissza tudják szerezni, miután a Trust Bank nevű rossz bank átvette fölöttük az irányítást.

A Trust Bank vezetői viszont most már állítólag azzal számolnak, hogy alig 20%-ot sikerül majd megmenteni, többek közt azért is, mert a pénzintézetek eszközállományát az előzetes számításokban túlértékelték. A pénzt elsősorban az eszközök értékesítéséből és a kintlévőségek behajtásából tervezik visszaszerezni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium