Bezárhatja vidéki fiókjait az NHB Bank

2019. január 8. 08:30    
nyomtatás
 
Minden fiókját bezárja vidéken az NHB Bank. Az Index értesülése szerint a döntést még tavaly novemberben hozták meg, tehát még a bankbetét-kifizetési korlátozások bevezetése előtt megszületett.


A lap úgy tudja, hogy a bank még tavaly döntött arról, hogy az országos hálózat 90 százalékát bezárja, ezt követően csak az Akadémia utcai fiók marad meg, amely banki és befektetési szolgáltatásokat is nyújt.

Az Index értesülései szerint a vidéki hálózat inkább azért volt fontos, hogy az NHB Bank kezelni tudja az egykori Buda-Cash-ügyfelek átvételét, miután pedig ez lezárult, már nincs szükség annyi vidéki fiókra.

Az MNB még december 18-án rendelte el a 30 napos betétkorlátozást a banknál, a likviditási helyzet orvoslása érdekében. Erről bővebben itt írtunk:

2018.12.18 07:54 Korlátozza a 7 millió forint feletti bankbetétek kifizetését az MNB az NHB Banknál

2018.12.18 11:50 NHB-korlátozás: új számokat közölt az MNB

2018.12.18 20:39 Nyugtat az NHB Bank: biztonságban van a befektetők pénze

Ennek értelmében az MNB 30 napra elrendelte a 7 millió forint feletti betétek kifizetésének korlátozását, valamint megtiltotta a bank részére további kötelezettségek vállalását.

Az MNB a rendelkezésére álló adatok alapján összesen 67 olyan magánszemély és 88 vállalati betétese van a banknak, akit a 7 millió forintos betétkivételi korlát az ennél magasabb összegű betét miatt érint, közülük 10 magánszemély és 42 vállalati ügyfél rendelkezik az OBA kártalanítás összegét is meghaladó betéttel.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium