Kiszállhat Németország a mélyponton lévő Commerzbankból

2019. augusztus 12. 09:33    
nyomtatás
 
Fontolgatja a Commerzbankban megmaradt 15,6%-os részvénycsomagjának értékesítését a német kormány, ezért külső tanácsadói tendert írtak ki a múlt héten - írja a Financial Times.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Egy "nyitott gondolkodású" külső tanácsadót vár a német pénzügyi ügynökség, amely technikailag tulajdonosa a Commerzbankban meglévő német állami részvénycsomagnak. Egyrészt a részvénycsomag értékelését várják a tanácsadótól, másrészt a befektetés kezelésére vonatkozó stratégiai javaslatokat várnak tőlük.

A Commerzbank menedzsmentje egy új stratégiai terven dolgozik, a tanácsadócégtől ennek értékelését is szeretné kérni a német kormány szeptember 3-áig. A tenderről elsőként a Börsen Zeitung német napilap számolt be.

A német állam a legnagyobb egyedi tulajdonosa a Commerzbanknak, mióta a 2008-as válság idején állami pénzből mentették meg a társaságot. Az állam annak idején átlagosan 26 euróért jutott egy részvényhez a bankban, az árfolyam mostanság 5,4 euró környékén mozog, vagyis hatalmas nem realizált veszteségen ülnek a német adófizetők.

A Commerzbank árfolyama a múlt héten 3 éves mélypontjára esett, miután a társaság jelezte, hogy korábban megfogalmazott 2019-es profitcélja időközben "jelentősen ambiciózusabbá vált."

2019.08.07 08:23 Vegyesfelvágott a Commerzbanktól - Új tervekkel készülnek

Kiszállhat Németország a mélyponton lévő CommerzbankbólElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium