Előfizetői tartalom

Megugrott az UniCredit nyeresége, de a csalódás sem maradt el

Portfolio
Bár több mint 80%-kal megugrott a második negyedévben az UniCredit Group nettó eredménye, ez eszközeladásoknak köszönhető, és elmarad az elemzők várakozásától. Nem jó hír a részvényeseknek az sem, hogy az olasz bankcsoport az alacsony kamatkörnyezet negatív bevételhatásaira figyelmeztetett. A bank részvényárfolyama erre 3,5%-os eséssel reagált az olasz tőzsdén. A magyar leánybanknál csökkent a nyereség a nettó céltartalék-visszaírások eltűnése miatt.

1,9 milliárd eurós nettó eredményt ért el a második negyedévben az UniCredit Group, ami 81%-os növekedésnek felel meg az egy évvel korábbihoz képest. Ha azonban kiszűrjük a Fineco nevű vagyonkezelői érdekeltség májusi előadásának egyszeri pozitív hatását, akkor csak 0,4%-kos növekedésről beszélhetünk, így 1 milliárd eurót ért el az olasz bankcsoport.A társaság bevételei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés