Milliárdos sikkasztás miatt kerülhet rács mögé a Goldman alelnöke

2019. augusztus 9. 13:28    
nyomtatás
 
17 jelenlegi és volt Goldman Sachs leányvállalatnál dolgozó vezető ellen indított büntetőeljárást Malajzia, amiért az ország vagyonalapjához köthető, dollár milliárdos sikkasztásban részt vehettek - írja a CNBC. Megvádolták többek közt Richard Gnodde-ot, a pénzintézet alelnökét és nemzetközi ágának vezetőjét is.

Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Goldman Sachs 6,5 milliárd dollárnyi tőkét segített felhalmozni az 1MDB-nek, a maláj vagyonalapnak, ebből a volt miniszterelnök és a hozzá köthető személyek a gyanú szerint körülbelül 4,5 milliárd dollárt használtak fel különféle magáncélú befektetésekre.

A maláj hatóságok személyesen is felelősségre akarják vonni a Goldman vezetőit az ügy miatt, büntetőeljárást kezdtek a pénzintézet egyes kifejezetten magas beosztású vezetői ellen is, mind Richard Gnodde, a Goldman alelnöke és a Goldman Sachs International vezérigazgatója, valamint Michael Sherwood ex-elnökhelyettes, aki most a Revolut igazgatóságát erősíti.

A Goldman Sachs a konkrét hírt nem kommentálta, viszont azóta tagadja bűnösségét, mióta a maláj hatóság tavaly közvetlenül is megvádolta az amerikai pénzintézetet a sikkasztásban való részvétellel és benyújtotta a banknak 7,5 milliárd dolláros kártérítési igényét.

Az 1MDB-sikkasztásról itt írtunk részletesen:
2019.07.04 19:40 Őrizetbe vették a Wall Street Farkasa film producerét - Korrupcióval vádolják
2019.01.17 09:18 Bocsánatot kért a Goldman Sachs vezére Malajziától
2018.11.14 09:19 Súlyos vádak a Goldman ellen, kitilthatják a bankot Malajziából
2016.12.02 09:03 Megbüntettek két bankot, amely részt vett a világ legnagyobb sikkasztásában
2016.10.17 09:28 Egy tucat svájci bankot kezdtek el vizsgálni pénzmosás gyanúja miatt
2016.07.22 09:14 Mélyül a botrány a lopott állami milliárdok körül
2016.03.01 09:56 Egyre valószínűbb, hogy mesés vagyont sikkasztott el a maláj miniszterelnök

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium