Előfizetői tartalom

Nyakunkon a hard Brexit - kezdjünk el rettegni a banki katasztrófától?

Bő egy hónap múlva kilép az Egyesült Királyság az Európai Unióból és egyelőre nagyon úgy tűnik, Brüsszel és London nem fognak tudni megállapodni a Brexit menetéről. A brit és EU-s pénzügyi felügyeleti szervek viszont már több dologról is megegyeztek, így az EU-s pénzügyi intézmények valószínűleg továbbra is hozzáférhetnek majd a londoni pénzügyi infrastruktúrához, a bankok pedig elkezdték átköltöztetni központjaikat az EU-n belülre, úgyhogy az átmenetből valószínűleg semmit nem fognak érezni az ügyfelek. Ahhoz képest, hogy 2016-ban még valóságos Brexit-apokalipszist vizionáltak a brit pénzügyi szektorra nézve az elemzők, melynek részét képzik több tízezres leépítések, brutális tőkeemelések, bevételkiesés és köddé vált szerződések, most úgy néz ki - rövidtávon legalábbis - elmarad a katasztrófa a pénzügyi szektorban.

Március 29-én sor kerül a britek kilépésére az Európai Unióból és a mai napig nem született ratifikált a Brexit menetéről megállapodás Brüsszel és az Egyesült Királyság közt. Bár felmerült annak gondolata, hogy a Brexitet halasztják, jelenleg úgy néz ki, hogy a "hard Brexit" forgatókönyve valósul meg március végén, vagyis a britek egyszerűen "kiszakadnak" az unióból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés