Pénzmosás, adóelkerülés: újabb gyanús ügyek a Deutsche Banknál

2019. január 10. 08:28    
nyomtatás
 
Mintegy húszezer kockázatos ügyfelének a dokumentumait kell újravizsgálnia a Deutsche Banknak a pénzmosási szabályok gyenge betartatása miatt - rendelte el a német Bafin felügyelet. Egy offshore tevékenység miatt indított másik, ügyészségi vizsgálat is negatív következményekkel fenyegeti a bankot.

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az "ismerd az ügyfeledet" nevet viselő folyamat részeként júniusig kell elvégeznie ezt a vizsgálatot a Deutsche Banknak - számolt be róla elsőként a Handelsblatt a Reuters szerint. A Deutsche Bank belső ellenőrzési folyamatát harmadik félként a KPMG értékeli. A legnagyobb német bankot már sok kritika érte a pénzmosás elleni védekezésre és a szélsőségesek finanszírozásának kiszűrésére szolgáló folyamatainak elégtelensége miatt.

A Bloomberg eközben arról számolt be, hogy a frankfurti ügyészség több mint 900 Deutsche Bank-os ügyfél listáját szerezte meg a Panama-iratokhoz kapcsolódóan abban a vizsgálatban, amelyben a német bank központjánál novemberben razziát is rendeztek. A nyomozók a Deutsche Bank vagyonkezelési üzletágának korábbi, Brit Virgin-szigeteken lévő egységére fókuszálnak.

A Panama-iratok szerint a Deutsche Bank alkalmazottai adóparadicsomokban működő off-shore cégek létrehozásában, és így adóelkerülésben segíthették az említett 900 ügyfelet.

Christian Sewing vezérigazgatót is meglepte a tavaly év végi razzia, a Bloomberg forrásai szerint a Deutsche Bank céltartalék megképzését fontolgatja az ügyben a lehetséges bírságok miatt.

Pénzmosás, adóelkerülés: újabb gyanús ügyek a Deutsche Banknál
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium