Svájcot veszélyezteti a legjobban a Bitcoin

2018. április 17. 08:50    
nyomtatás
 
A Bitcoin és a mögötte álló blockchain-technológia a svájci bankrendszer jutalékbevételeit veszélyezteti a leginkább - derül ki a Moody's friss tanulmányából.


A blockchain-technológia gyorsabbá és olcsóbbá teheti a nemzetközi átutalásokat, de a bankok jutalékbevételei is csökkenhetnek - írja az elemzőcég. Mivel a masszív svájci pénzintézetek bevételeik felét jutalékokból szerzik, ezért ennek az országnak a bankrendszerét veszélyezteti a legjobban a technológia előretörése.

A tanulmány megállapítja azt is, hogy GDP-arányosan a legtöbb nemzetközi tranzakciót az Egyesült Királyság bankjai végzik el, őket követi Belgium, majd Svájc (Hongkongot és Luxemburgot nem tartalmazza a lista).

Mindennek ellenére Svájc élére áll a blockchain-forradalomnak: Zug kantont például sokan "kriptovölgyként" emlegetik, annyi blockchain-startup működik a régióban. Tavaly júliusban megnyitotta a kapuit az első svájci bitcoinos privátbank is.
(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium