Százmilliárdokat menekítettek ki Nagy-Britanniából a bankok

2019. január 8. 08:54    
nyomtatás
 
Több mint 800 milliárd fontnyi eszközt költöztettek már ki a pénzintézetek az Egyesült Királyságból a Brexit miatt - áll az Ernst & Young egy friss jelentésében, melyet a CNN szemlézett.


Számos pénzintézet nyitott új irodát a kontinentális Európában, hogy a Brexit kockázatait kezelni tudják, a helyi jogi elvárásoknak való megfelelés érdekében pedig több jelentős eszközállományt is át kellett költöztetniük az EU egyéb országaiba.

Az EY becslése szerint a brit bankok eszközállományának már mintegy 10%-a elköszönt a szigetországtól; az elemzők hozzátették, hogy ez egy konzervatív becslés, hivatalos számokat majd a bankok Brexit-terveiből lehet majd látni, melyek még nem nyilvánosak.

Az elemzőcég 222 brit pénzintézet bejelentését és mozgását monitorozza 2016 júniusa óta, amikor a brit lakosság a Brexit mellett szavazott. A szigetország távozásáig alig 80 nap van hátra, a brit parlament viszont még mindig nem ratifikálta Theresa May miniszterelnök EU-s megállapodását.

Az EY adataiból kiderül az is, hogy a pénzintézetek már körülbelül 2000 új munkahelyet hoztak létre a kontinentális Európában a brit távozás miatt, ez a szám várhatóan a közeljövőben csak bővülni fog. Nagy-Britanniában egyébként körülbelül 2,2 millió ember dolgozik a pénzügyi szektorban, amely az ország GDP-jének mintegy 12,5%-át adja.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium