Újabb pofon a korrupcióval mérgezett ausztrál bankszektornak

2019. július 11. 09:05    
nyomtatás
 
Ausztrália legnagyobb bankjainak 500 millió ausztrál dollárnyi plusz tőkét kell elkülöníteniük, melyből kártérítést kell, hogy fizessenek ügyfeleiknek a jogtalanul felszámított díjakért és kockázatkezelési módszertanukat kell megerősíteniük - írja a Reuters.


2019 februárjában tett közzé az ausztrál felügyelet egy 530 oldalas dokumentumot, melyből kiderült, hogy az ausztrál bankok évtizedekig jogosulatlanul szedtek be díjakat az ügyfelektől, félreértékesítettek, segítettek pénzt mosni, nem fizettek ki bizonyos szolgáltatásokat, kartelleztek és úsztak a korrupcióban. A felügyelet egy 76 pontból álló javaslat-sorozattal igyekezett ekkor rendbe rakni a rohadó ausztrál bankszektort:
2019.02.05 12:41 Bombát robbantott a leleplező jelentés: tíz éve rohad a világ egyik legnyereségesebb bankszektora

Most az ország második, harmadik és negyedik legnagyobb bankját, a Westpac Banking Corporationat, az Australia and New Zealand Banking Groupot és a National Australia Bankot arra kötelezik, hogy tőkét emeljenek.

"Ausztrália legnagyobb bankjai jól kapitalizáltak és pénzügyileg stabilak, de a nem pénzügyi kockázatok menedzselésének javítására szükség van" - mondta az Australian Prudential Regulation Authority elnöke.

A legrosszabbul mégis a legnagyobb ausztrál bank, a Commonwealth Bank of Australia járt, melyet még tavaly köteleztek egymilliárd ausztrál dolláros tőkeemelésre. A bank több ezerszer sértette meg az ország pénzmosás-elhárítási szabályait.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium