Előfizetői tartalom

Hamisítás az aranypiacon

Csendes botrány járja át az aranypiacokat - jelenti a Reuters. Csalók hamis rúdarannyal hígítják a tiszta arany piacot. Most viszont nem arról van szó, hogy a fém eredetisége kérdéses. A mostani botrány lényege, hogy a rúdaranyat hamisan, jó hírű finomítók jelével címkézik fel, ezzel bizonyítva az arany származásának hitelességét. Ezek a rudak viszont valójában drogbárók és hadurak. esetleg diktatúrák pénzmosását, illetve pénzszerzését szolgálja.

Az elmúlt három évben több mint 50 millió dollár értékű rúdaranyat találtak félrecímkézve, vagyis legális, ellenőrzött forrásból származó aranyként feltüntetve. Még a JP Morgan pénzügyi alapkezelő széfjéből is kerültek elő ilyen hamisított rudak. Az hamisítás tényét a Reuters aranyfinomítók, bankok vezérigazgatói, illetve iparági szakértők információira...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés