Előfizetői tartalom

Lakáshitel: milliókat nyertek az élelmesek, és még nincs vége a lehetőségnek

Portfolio
Ha valaki felvett egy átlagos kamatozású, 20 éves, 10 milliós lakáshitelt használt lakás vásárlása céljából 2012-ben, akkor még arra számíthatott, hogy csaknem 25 millió forintot kell majd visszafizetnie a kamatokkal együtt. Aki viszont hét évvel később, ma vesz fel egy átlagos kamatozású lakáshitelt, már "csak" 15 millió forintos visszafizetendő összegre kell számítania. Megnéztük, mennyit vett el ebből a 10 milliós "nyereségből" az időközben bekövetkezett lakásdrágulás, és azt találtuk, hogy a vidéki lakásvásárlók jártak, járhatnak igazán jól.

Lakáshitel felvételén gondolkozol? Kalkulálj magadnak a Pénzcentrum kalkulátorával! Az alapszituáció viszonylag jól ismert: míg 2012 tavaszán még 7% körül volt egy átlagos lakáshitel kamata, ma ez 5% alatt van. Az átlag mögött nagy a szórás: különösen a változó kamatozású hitelek kamata esett nagyot.A kamatcsökkenésnek köszönhetőn egy átlagkamatozású, 10 milliós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés