Előfizetői tartalom

Néhány adalék a FED mai üléséhez

Portfolio
A FED Nyíltpiaci bizottsága a mai napon tartja ülését, melyen döntés születhet az USA jegybankjának szerepét betöltő intézmény által befolyásolható piaci kamatok szintjének esetleges emeléséről. A piaci elemzők többsége 25 bp-os kamatemelést vár a federal funds rate-nél és a diszkont rátánál is. A FED funds rate jelenlegi szintje 5.75%, a diszkontráta 5.25%-on áll. A várakozások tehát 6%-os FED funds rate-tel és 5.5%-os diszkontrátával számolnak.

Érdemes talán egy kicsit kitérni arra, hogy mit is jelent pontosan a két fogalom (federal funds rate illetve diszkont ráta). A federal funds rate-et mint rövid piaci kamatlábat szokták hangoztatni, így első megközelítésre kicsit furcsának tűnhet, hogy a FED miképpen tud közvetlenül beavatkozni ennek alakulásába. A federal funds rate nem más, mint az a kamatláb, melyet a bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés