Gazdaság

Kedvező szelek Argentínából

Portfolio
A törvényhozás alsóháza jóváhagyását adta a Domingo Cavallo gazdasági miniszter által készített reformprogram legjelentősebb pontjaira. Cavallo neve a valutatanácsi rendszer bevezetésével forrott össze Argentínában (hiperinflációs periódus megfékezése), és a fiskális és monetáris szigort előnyben részesítő politikusként ismerik. A program elfogadásának hatására az argentín kötvényárfolyamok jelentős emelkedésbe kezdtek.
A Cavallo által készített program főbb pontjai a következők: az adórendszer egyszerűsítése és a behajtás jelentő szigorítása; ún. tranzakciós adó bevezetése bizonyos pénzügyi műveletekre; állami intézmények összevonása, a közigazgatási rendszer ésszerűsítése; a költségvetési hiány jelentős lefaragása, hogy az ország eleget tudjon tenni a 124 mrd USD-s adósságállományból fakadó kötelezettségeknek. Az adórendszer reformjától és a kedvezőbb működési környezettől Cavallo a termelési költségek 20%-os csökkenését várja. A program egyik legvitatottabb részét képezik a privatizációt érintő pontok. Cavallo jellemzően az állami vagyonrészek értékesítése mellett foglalt állást.

Cavallo a múlt héten váltotta fel a miniszteri székben Ricardo Lopez Murphy-t, akinek kinevezése komoly politikiai feszültségeket illetve kormányválságot keltett. Murphy kinevezésével a kötvényhozamok 2 éves csúcsra emelkedtek, ugyanis a befektetők igen kétségesnek látták, hogy megvalósulhat-e az a fiskális szigor, mely garanciát jelenthet a sikeres adósságmenedzsmentre, illetve az IMF-fel illetve más nemzetközi intézményekkel való gyümölcsöző együttműködésekre.

A Cavallo-program felsőházi elfogadására a teljes tervezet alsóházi "igen"-je után kerülhet sor.
brexit0923
Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról
huaweimatex
zuckerberg
Malajzia
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról