Előfizetői tartalom

Válságban a forint? - Portfolio.hu Tőzsdeklub (MNB, ING, BB Alapkezelő)

Portfolio
December 10-én 17:30-kor kerül megrendezésre a Budapesti Értéktőzsde épületében (V. ker. Deák Ferenc u. 5.) a második Portfolio.hu Tőzsdeklub, melynek témája a forintpiaci helyzet elemzése, a gazdaságpolitika által adható válaszok mérlegelése, a kilátások lehetséges megfogalmazása. A Tőzsdeklub vendégei Csermely Ágnes, az MNB Közgazdasági Főosztályának vezetője, Barcza György, az ING elemzője, Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési vezetője.

Az elmúlt időszakban igen felerősödött a forint illetve az állampapírpiaci hozamok volatilitása. A magyar piacot jelentős mértékű külföldi tőke hagyta el, a forint árfolyama 253 Ft/euró körüli szintről 280 Ft/euró közelébe is gyengült. Egyes magyarázatok szerint elfogyott a külföldi befektetők bizalma. Megelégelték, hogy az MNB által az inflációs célokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés