Előfizetői tartalom

Neményi Judit: nem várhatók drasztikus kamatcsökkentések

Portfolio
Neményi Judit, akit a miniszterelnök 3 másik személlyel együtt a kibővítendő Monetáris Tanácsba jelölt tegnap, ma úgy nyilatkozott: a 13 fős testület esetében sem kell arra számítani, hogy drasztikus kamatcsökkentéseket hajtana végre - számolt be a Reuters. Neményi visszautasította a legnagyobb ellenzéki párt azon vádjait, miszerint személyes sérelmei befolyásolni fogják szakmai döntéseit. A jelölt kifejtette azt is, hogy gyakoribb konzultációt szeretne az MNB és a kormány között a monetáris politikáról, illetve visszautasította azon vádakat is, miszerint Gyurcsány Ferenc, illetve a szocialista párt "megrendeléseit" teljesítené a Monetáris Tanácsban.

A Pénzügykutató Rt. főmunkatársa a jelölést követően nem kívánt arról nyilatkozni, hogy milyen monetáris politikát kíván folytatni a kibővítendő testületben, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy félrevezetőek a Fidesz személyes indíttatást sejtető megjegyzései, a döntései szakmai érveken fognak alapulni. Neményi utalt rá, hogy a Monetáris Tanács kibővítése összhangban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái