Előfizetői tartalom

Nyugdíjkorrekció - mekkora valójában a "segítség"?

Portfolio
Bár még hivatalos közleményt nem láttunk a Stabilitási és Növekedési Egyezmény módosításáról, a beküldött munkaanyagok és az elhangzott nyilatkozatok alapján nyilvánvaló lett, hogy a magánnyugdíjpénztári befizetésekkel egy átmeneti időszakra lesz korrigálható az államháztartási hiány. Ez hazánk esetében az euró-zónába való belépés körülményeit is érintheti, de nem mindegy, hogy milyen mértékben.

Hivatalos közlemény a napokban várható a főbb változásokról, de a beküldött munkaanyagok alapján a következő előzetes megállapításokat tehetjük. Amint Draskovics Tibor is nyilatkozta, a magánnyugdíjpénztári befizetések miatti bevétel-kiesés korrekciójára 5 évig van lehetőség csökkenő mértékben. Információink szerint ez annyit jelent, hogy 2005-ben a bevételkiesés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés