Előfizetői tartalom

Világbank: 2007-re teljesíthetjük az euró-zóna fiskális követelményeit

Portfolio
A Stabilitási és Növekedési Paktum néhány héttel ezelőtti módosítása lehetővé teszi a négy kelet-közép-európai ország számára, hogy 2007-re teljesítse az euró bevezetéséhez szükséges államháztartási hiányra vonatkozó kritériumot, így ezek az országok 2009-ben képessé válhatnak az euró bevezetésére - áll a Világbank ma közzétett negyedéves jelentésében a Reuters beszámolója alapján. A magyar konvergencia-programban lefektetett államháztartási hiánycélok alapján szintén úgy tűnik, hogy 2007-re teljesíthetjük a legnehezebbnek tűnő bekerülési feltételt.

A nemzetközi pénzügyi intézmény ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a lazuló maastrichti feltételek kevéssé teszik érdekeltté Magyarországot, Csehországot, Lengyelországot és Szlovákiát a szükséges reformok végrehajtására, amelyek már úgyis lelassultak a közelgő választások miatt. A szabályok könnyítése csökkentheti a fiskális fegyelmet.Kapcsolódó cikkünk2005.03.21...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái