Előfizetői tartalom

Közel 2 éves mélypontra esett az amerikai feldolgozóipari BMI

Portfolio
A márciusi 55.2 pontról 53.3 pontra esett áprilisban a kiemelt figyelemmel követett ISM intézet által számított feldolgozóipari beszerzési menedzser-index. Az áprilisi érték 2003. júliusa óta a legalacsonyabbnak számít, de még mindig a szektor bővülését jelző 50 pontos határérték felett maradt. Az elemzői konszenzus 54.6-55.0 pont körül mozgott.

Az adatok arra utalnak, hogy a szektor szereplői közül egyre többen a kilátások kedvezőtlenebbé válását látják, ugyanakkor az amerikai gazdaságban továbbra is inkább egy puha landolás valószínűsége a nagyobb. Az ISM-indexen belül az új rendelések alindexe 53.7 pontra esett a megelőző havi 57.1 pontról, míg a foglalkoztatottsági index 53.3-ről 52.3 pontra mérséklődött....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés