Előfizetői tartalom

Reuters-poll: nem várható hétfőn kamatcsökkentés - jelentősen lefelé módosult a GDP-prognózis

Portfolio
Az elemzők tovább mérsékelték előrejelzéseiket a gazdasági növekedés mértékére a Reuters májusi felmérésében. A felmérésből kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Bank az elemzői várakozások szerint 25 bázisponttal csökkenti irányadó kamatát június végéig, ezzel tovább lassítva a monetáris lazítás ütemét. Megoszlanak a vélemények arról, hogy erre a vágásra már hétfőn sor kerül, vagy csak júniusban. A többség szerint a bank egyelőre kivár. A portfolio.hu tegnapi felmérése ezzel ellentétes eredményt hozott ki, a 23 megkérdezett szakértő közül 14 számított egy óvatos kamatcsökkentésre. (Érdemes megjegyezni, hogy mindkét felmérésben mindössze 6 szakértő neve közös.) A Reuters devizakereskedőket is megkérdezett a kérdésről, akik ugyanakkor nem zárnak ki egy hétfői csökkentést.

Tovább lassuló növekedés - emelt államháztartási hiányprognózis. A felmérésben folytatódott az a tendencia, amelyben az elemzők idén szinte hónapról-hónapra csökkentették előrejelzéseiket a gazdasági növekedés ütemére. A legnagyobb mértékben az első negyedéves adat változott. Miután a KSH-Ecostat nemrégiben 3 százalék körüli becslést tett közzé, az elemzők...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái