Előfizetői tartalom

JP Morgan: majdnem nulla az esélye a 2010-es euró-bevezetésnek! - mit lép az MNB? (2.)

Portfolio
"Megítélésünk szerint a 2008-ig megemelkedő államháztartási hiányszámok alapján majdnem nulla az esélye a 2010-es euró-bevezetésnek. Mindazonáltal úgy gondoljuk, hogy a 2012-es euró-bevezetés még lehetséges, amennyiben a következő kormány csökkenti a kiadásokat, vagy más adófajták emeléséről dönt" - olvasható a JP Morgan elemzésében. Szentiványi Nóra, az intézmény szakértője szerint míg az adóváltoztatások nagy valószínűséggel megvalósításra kerülnek, addig a kedvezőtlen költségvetési hatásuk ellensúlyozását célzó kiadáscsökkentések ígérete sokkal kisebb hitelességű.

A hétfőn bejelentett adóváltoztatások nyomán a JP Morgan befektetési bank az eddigi 5.4%-ról 5.8%-ra emelte a jövő évi GDP-arányos államháztartási hiányra való prognózisát (idei előrejelzés: 5.5%) a tegnapi feltörekvő piaci jelentésében. Érdemi inflációs hatások Szentiványi szerint a felső, 25%-os ÁFA-kulcs 20%-ra csökkentése szintén érdemi hatással járhat:...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái