Előfizetői tartalom

Megszakadt a sorozat - megálljt "parancsolt" az MNB, itt a közlemény is (3.)

Portfolio
A majdnem egyöntetű elemzői várakozásoknak megfelelően mai ülésén változatlanul hagyta az irányadó, 6%-on álló rátát a Monetáris Tanács. Ezzel a tavaly októberben elindult, folyamatos kamatcsökkentési sorozat megszakadt. Idén januártól mostanáig még így is tekintélyes, összességében 350 bp-os kamatcsökkentés következett be. A mai döntés hátteréről a szokásoknak megfelelően 15:00 órától sajtótájékoztatóra kerül sor az MNB-ben, melyen várhatóan Járai Zsigmond ismerteti a részleteket. Az eseményről élőben tudósítunk. A mai kamatdöntés érdekessége, hogy arról a Monetáris Tanács közleménye több mint negyed órás késéssel vált ismertté.

Mi történt eddig?. Kapcsolódó cikkünk2005.10.19 16:27 Portfolio.hu-poll: év végéig maradhat a 6%-os kamatszint, de hogy utána mi lesz... (2.)2005.10.20 12:03 Reuters-poll: euró csak 2013-ban , idén már ne várjunk kamatcsökkentést

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés