Előfizetői tartalom

Morgan Stanley: ki mit gondolhat a kamatemelésről?

Portfolio
A határozott hiánylefaragási ígéretek ellenére jelentős felfelé mutató kockázatokat látunk a 2006-os költségvetési hiány kapcsán, az euró-bevezetés szempontjából releváns ESA-95 szerinti hiány jövőre a GDP 10%-a fölé is emelkedhet. Véleményünk szerint a forint euróval szembeni gyengülése egyelőre csak fokozatos marad, és meglátásunk szerint Járai Zsigmond MNB-elnök kamatemeléssel kapcsolatos megjegyzései nem a teljes Monetáris Tanács álláspontját tükrözik - írja elemzésében a Morgan Stanley londoni szakértője, Oliver Weeks.

Az elemző a jövő évi igen magas, akár 10% feletti államháztartási hiány lehetőségét egyrészt azzal indokolja, hogy a hivatalos, 4.7%-os célba nem számolták bele sem a Gripen-beszerzések (a GDP kb. 0.5%-a), sem az autópálya-építések költségvetési terheit (a PM utalásai szerint a közvetlen költségvetési teher, mintegy 40 mrd Ft benne van a büdzsében).Kapcsolódó cikkünk2005.10.19...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái