Előfizetői tartalom

Megemelt Hankook-befektetés, további (nagy)beruházások a láthatáron

Portfolio
Aláírta hétfőn a korábban megjelent összegnél 7 milliárddal több, mintegy 132 milliárdos beruházási szerződést Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, melynek értelében a dél-koreai Hankook Tire gumiabroncs-gyár Dunaújvásorban első lépésben közvetlenül több mint 1500 főnek biztosít munkalehetőséget. Közvetetten további hasonló nagyságrendű munkahely jöhet létre a kkv szektorban. Kóka további beruházásokról szóló biztató ígéretekkel tért haza a Távol-Keletről.

Az 5 napos japán és dél-koreai tárgyalások során elektronikai befektetésekről is tárgyalt a miniszter. Mintegy 54 milliárd forintnyi befektetés szerepel a napirenden, ami több mint 1700 munkahelyet teremthet. Ezekről Kóka csak annyit mondott, hogy biztató tárgyalásokat folytatott a Sony-val és a Toshibával. A minisztérium sajtóközleményében az szerepel, hogy a tárcavezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés