Előfizetői tartalom

Nincs "könnyű" kiút: gyors kiigazítás nélkül drasztikus megszorítás jöhet

Portfolio
Az MNB által készített elemzés szerint jelentős hazánk elmaradása a régiós országokhoz és a kitűzött konvergenciaprogramhozképest a maastrichti feltételek tükrében. Az MNB szerint Magyarország egyetlen számszerű kritériumot sem teljesít. Az ERM-II rendszervóbe való belépéshez a gazdaság nem elég érett. A költségvetésben jelentős kiigazításra van szükség. Ha ez 2008-ig nem történik meg, a hiány elérheti a GDP 10%-át. Az MNB továbbra is kitart véleménye mellett, hogy Magyarországnak célszerű belépni az euró-övezetbe.

Jelentős elmaradás minden tekintetben. A 2004. májusában csatlakozó tíz új tagország különböző időpontokat jelölt meg az eurobevezetés céldátumaként. A kisebb, és általában szoros árfolyam-menedzselést folytató országok 2007-8-ban szeretnék bevezetni az eurót, míg a négy visegrádi ország 2009-10-re teszi az euró legkorábbi bevezetését. A tíz új belépő közül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés