Előfizetői tartalom

USA: Iparkodnak (Technikai Elemzés, BWM-Equitas)

Portfolio
Mindössze 2 napos korrekció után folytatta diadalmenetét a tengerentúli piac viszonylag szűk szelete, miközben a piac nagy része lomhán vonszolta magát a vezetők után. De ez sem akadályozta meg a nagy indexek egy részét, hogy többéves csúcsukra fussanak, így a pozitív hangulat fennmaradt, a technikai kép még a lemaradók esetében is enyhén pozitív maradt rövid távon. A maradék gyorsjelentések ugyanúgy tartalmaztak pozitív (Wal-Mart, Hewlett-Packard), mint negatív meglepetéseket (Disney, Applied Materials). Feltűnő még a felvásárlási ügyeletek szaporodó száma is, ami sokkal inkább egy bika uralta piacra jellemző. Emellett a makroadatok is némi támaszt nyújtottak az emelkedésben hívőknek, hiszen az inflációs adatok nem hoztak a piacra aggodalmat és az állampapír hozamok is csökkenni tudtak valamelyest. Az elkövetkezendő bő két hónap hagyományosan a legerősebb időszaka az évnek az amerikai piacon, amelyhez kellő alapot nyújthatnak a frissen elért csúcsok, de ehhez sokkal szélesebb körű emelkedés kellene.

USA. A múlt hetinél enyhébb emelkedést mutattak fel a főbb indexek: S&P 500 1,1%, Dow 0,8%, Russell 2000 0,8%, Nasdaq 1,1%.Mind makroadatokban, mind vállalati hírekben szegény lesz a hét, ami nagy valószínűséggel az átlagosnál kisebb kilengéseket fog indukálni. Már csak alig pár gyorsjelentés maradhatott, köztük esetleg a kiskereskedelem lehet érdekes (pl. Dollár Tree Stores...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés