Előfizetői tartalom

Várt feletti kiskerforgalom-bővülés januárban - az ÁFA-hatás is megjelent

Portfolio
A változatlan áron számított kiskereskedelmi forgalom januárban 6.7%-kal haladta meg az egy évvel korábbit a naptárhatástól megtisztított előzetes adatok alapján - tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal. Az elemzői konszenzus 6.4%-os bővülést várt. A decemberi 4.9%-os növekedést 5.3%-ra módosította a hivatal. A viszonylag magas januári volumenbővülésben szerepet játszott az előző év januári alacsony bázisadat is (amikor a növekedés csak 3.2%-ot ért el). Az előző hónaphoz viszonyítva januárban 0.7%-kal bővült a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerinti kiskereskedelmi forgalom.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben január hónapban folyó áron 375.3 milliárd forint értékű árut forgalmaztak. Ez az érték 58.5%-a volt a 2005. de-cemberinek. A decemberről januárra történő forgalom-visszaesés kisebb volt, mint a korábbi években, amit részben az áfa csökkenés miatt januárra halasztott vásárlások okoztak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés