Előfizetői tartalom

Orbán meglepődött - minden ígéretünknek megvan a forrása

Portfolio
A jegybankelnökkel való konzultálást és az ország valós helyzetéről nemzetközi szakértők bevonásával gyorsjelentés elkészíttetését ígéri Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és miniszterelnök-jelöltje győzelmük esetén a Világgazdaságnak adott interjújában. Jelezte: "nagy ívű megállapodást" kíván kötni a vállalkozói körrel arról, hogy az állami bürokrácia leépítéséért "cserébe" milyen mértékű foglalkoztatás-bővítést vállalnak és valóban befizetik-e az adót. Orbán leszögezte: függetlenül attól, hogy milyen valódi állapotban találják a költségvetést, július elsejétől megvalósítják a tb-járulék 10%-pontos csökkentését.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a járulékcsökkentés ellensúlyozására nem lesz költségvetési csomag, ugyanakkor "vannak indítványaink a luxuskormányzás fölszámolásáról, amely az összes felesleges állami kiadást visszafogja". A pártelnök támogatja az euró 2010-es bevezetését, bár kétségei vannak annak elérhetőségéről. Orbán szerint legfontosabb a költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés