Előfizetői tartalom

Bruttó bérek Európában - nézzünk kicsit szét!

Portfolio
Amennyiben a magyar bruttó bérszínvonalat 100-nak vesszük, akkor február elején egy átlagos dán munkavállaló több mint nyolcszor "ért többet" egy átlagos magyarnál, míg ez utóbbi egy átlagos moldovai munkavállalónál több mint 12-szer tett többet "zsebre" - derül ki az európai munkaadói szövetség (FedEE) legfrissebb elemzéséből. Az adatok azonnal rávilágítanak arra is, hogy bár jelentősen le vagyunk maradva a keresetek terén a nyugati országoktól, de ha keletebbre nézünk, akkor pedig minket "csodálnak".

A térségünkben a cseh és a lengyel munkavállalók bruttóban is kissé (8%-kal) többet keresnek átlagosan, mint mi. Némiképp meglepő, hogy az adatok alapján a horvátok 33%-kal többet tehetnek átlagosan "zsebre", mint a magyar munkavállalók. A szlovákok lemaradnak tőlünk (17%-kal). A Világgazdaság összeállítása alapján fontos gyorsan hozzátenni, hogy az alábbi grafikonon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés